13 Nisan 2012 Cuma

Ufak Değişikliklerle Zayıflayın

Zayıflamak ve daha sağlıklı bir hayata sahip olmak için yaşam tarzınızda çok büyük değişiklikler yapmanıza gerek yok.
Ufak değişikliklerle zayıflayınYapmanız gereken tek şey ufak değişiklikleri kararlı ve düzenli bir şekilde uygulayabilmektir. Aşağıda okuyacağınız basit önerilerle forma girmeniz sandığınızdan çok daha kolay olabilir.
Öneri #1 Daha fazla su için:
Bunu size daha önce defalarca söylemiş olabilirler; ancak bir kez daha tekrar etmenin sakıncası yok çünkü su zayıflama sürecinizde doğal bir yardımcı olarak büyük öneme sahiptir.
Pek çok insan kronik bir şekilde, fazla soda, kahve ve alkol tüketmek suretiyle vücutlarını susuz bırakmakta. Bu durumda vücut kendini savunmaya alarak mevcut suyu tutmaya başlar.
Bedenimiz yaşamak için çok fazla besine ihtiyaç duymasa da hayatta kalabilmek için suya birincil derecede gereksinim duyar. Vücut her gün yeteri miktarda su aldığına ikna olursa fazla miktarı atmaya çalışacaktır. Böylece kısa bir süre sonra kilo verdiğinizi hissedeceksiniz.
Öneri #2 Yemek yeme alanları belirleyin:
Eğer öğleden sonraları veya gün boyunca atıştırma isteğinizle mücadele ediyorsanız bunun için de basit bir çözüm var. Aşırı derecede arzuladığınız yiyecekler için kendinizi kısıtlamak veya engellemek yerine, sadece tek bir kurala uymak koşuluyla, kendinizi serbest bırakın. Kuralımız şu: Televizyon, kitap veya bilgisayar gibi, dikkatinizi yediğiniz şey haricinde başka bir şeye vermenize neden olan herhangi bir alanda atıştırmak yok! Evinizdeyken mutfağınızda, işyerindeyken ise masanız dışında bir dinlenme yeri belirleyerek buralarda atıştırma yapmanız aldığınız kaloriyi, daha fazla yeme isteğinizi farkedilir şekilde azaltacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder