21 Nisan 2012 Cumartesi

Resimleriniz için WordPress site haritası

google resim site haritasi wordpress Resimleriniz için WordPress site haritası

Blogumda yayıladığım makaleleri görsel açıdan desteklemek için çoğu zaman resim kullanırım. Bunu bazen anlatımı güçlendirmek için oluyor bazen de okurun ilgisini çekmek için.
Eğer siz de blogunuzdaki konularda resim kullanıyorsanız, bu resimlerin Google tarafından indekslenmesi ve Google görsel aramalarında listelenmesi için site haritası oluşturabilirsiniz.
WordPress blogunuzda resim site haritası oluşturmak için Google XML Sitemap for Images isimli eklentiden yararlanacağınz.
Öncelikle eklentiyi indirip WordPress blogunuza kurun. Etkinleştirdikten sonra yönetim panelinizde Araçlar > Image Sitemap adresinde resim site haritanızı oluşturmanız için bir link olacak. Buraya tıklayarak site haritanızı oluşturabilirsiniz.

Not: Eğer sitenizin ana dizini yazmaya açık değilse site haritası oluşturulmayacak ve hata alacaksınız. FTP’den hostunuza bağlanın ve httpdocs veya www dizinine chmod 777 verin. Site haritanızı oluşturduktan sonra tekrar eski chmod değerini uygulayın.
Eklentinin tek kötü yanı, site siteye bir görsel eklediğinizde bunu resim site haritanıza otomatik olarak eklememesi. Bu nedenle ara ara site haritanızı tekrar oluşturmalısınız.
Oluşturduğunuz yeni site haritasını Google Web Yöneticisi Araçları‘na eklemeyi unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder