25 Nisan 2012 Çarşamba

HTC Ve Facebook Yeni Bir Akıllı Telefon Geliştiriyor


HTC Facebook

Yeni nesil Nexus akıllı telefonlarını Samsung ile işbirliği içerisinde geliştirmeye devam etmesi beklenen Google‘ın bu kararını göz önünde bulunduran HTC, bir diğer internet devi Facebook ile ortaklaşa çalışıyor olabilir. Digitimes‘ın endüstri kaynaklarına göre; HTC’nin yeni Facebook telefonu 2012 üçüncü çeyreği başlarında satışa sunulacak.

Tayvanlı üretici daha önce Google’ın kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonu Nexus One’ın üretimini üstlenmişti. Fakat uygulanan pazarlama stratejisi sebebiyle satış rakamları istenilen seviyeye ulaşamamıştı. Sonraki dönemlerde Nexus telefonları Samsung’un katkılarıyla geliştirilmiş, Amerikan operatörleriyle anlaşarak yüksek satışlar elde edilmişti.
Samsung‘un akıllı telefon pazarında liderliğe yükselmesiyle birlikte Google, Nexus modellerini geliştirmeye Samsung ile devam edecek. Güney Koreli üreticinin tercih edilmesinin en önemli sebepleri; Samsung’un Android platformu bakımından yenilikçi becerileri ve temel bileşenlerin tedariğini kontrol edebilmesiymiş.
Google’dan umudunu kesen HTC ise; Facebook sosyal paylaşım ağıyla bütünleşen özel bir akıllı telefon geliştirecek. Geçen yıl Facebook telefonu adıyla ChaCha ve Salsa modelleri piyasaya sürülmüştü. Bu yılki telefonda Facebook bütünleşmesi tek bir butondan çok daha fazlası olacak.
Halka açık bir şirket olduktan sonra gelir kaynakları ve yatırımlarını daha da genişletmesi beklenen Facebook’un kendi markasını taşıyan akıllı telefonları, geliştirme stratejisinin bir parçası olacakmış.
Kısa süre önce Instagram uygulamasını 1 Milyar Dolar’a satın alan dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, ilerleyen dönemlerde diğer pazarlara açılarak büyümesini sürdürecek gibi görünüyor. HTC ve Facebook’un ortak akıllı telefonları hakkında detaylar için bizi takip etmeye devam edin!
Kaynak: Digitimes

0 yorum:

Yorum Gönder