24 Nisan 2012 Salı

Chrome 18 yayında; İndirin!

Chrome 18,google,internet,web tarayıcı

Chrome 18 final sürümü yayında, indirin!

Popüler tarayıcı Chrome'un son sürümü, küçük bir ilk ile geldi. İşte yenilikler, indirme bağlantısı!

Son dönemlerin popüler web tarayıcısı Google Chrome'un 18. sürümü yayınlandı. Chrome'un yeni sürümü, görsel açıdan önemli bir yenilik getirmiyor. Ancak arka planda yapılan birkaç geliştirme var.

Chrome 18, artık eski grafik kartlarına sahip bilgisayarlarda da donanım hızlandırmayı kullanabiliyor. Chrome, artık çok daha fazla sayıda eski grafik kartını destekliyor. Bunun anlamı ise web sitelerinin ekrana çizilmesinin hızlanması demek.
Chrome 18 ile beraber grafik işlemci hızlandırması, ilk kez Windows XP'de de çalışacak. Yeni sürümde SwiftShader araçlarından faydalanan Chrome 18'de chrome://gpu komutunu kullanarak grafik kartınızın içeriği hızlandırıp hızlandırmadığını görebiliyorsunuz.

Görünür tek değişiklik ve indirme bağlantısı

Chrome 18'deki görünür tek değişiklik ise gözden geçirilen ayarlar bölümü. Sol taraftaki gezinti bölümü artık mavi yerine beyaz bir renge sahip. Diğer bir yenilik ise about:flags komutu altında gizli. "Enable Tab Browser Dragging" seçeneğini etkinleştirdiğinizde sekmeleri sürükleyerek bir tarayıcı penceresi oluşturabiliyorsunuz.

"Disable new settings and extensions web-ui" seçeneği ise ayarlar sayfanızın eski tasarıma dönmesini sağlıyor. Chrome 18'de eklentilerin daha güvenli hale getirilmesine yönelik bir geliştirme de bulunuyor.
Web tarayıcınız Chrome 18'e otomatik olarak güncellenmediyse veya Chrome'u ilk kez indirecekseniz, aşağıdaki resmi indirme bağlantısını kullanabilirsiniz.
İndirin: Chrome 18

0 yorum:

Yorum Gönder